onsdag 4 mars 2009

Snälla mamma

Idag kom mamma med en engelsk rosenpelargon till mig. Snälla mamma :) Jättefin rosa färg (vad annars?) som fann sig tillrätta i en vit kruka i ett av mina fönster här hemma.

Ikväll hade jag lite främmat här hemma - bl.a. en av mina syrror och hennes lilla tjej. Jag provade att göra Gordon Ramsays madarincheesecake som jag såg på tv igår. Mmmm vad god den var! Jag gjorde några små ändringar, men den blev supergod ändå!

Botten:
175 gr digestivekex
75 gr smält smör


Blanda i en matberedare. Tryck ut i en springform med avtagbar kant. Ställ in i kylen i minst 30 min.


Fyllning:
100 gr florsocker
400 gr philadelphiaost
3 dl grädde
2-3 teskedar vaniljsocker (helt skall det vara två färska vaniljstänger)
rivet skal av en apelsin (hade ingen hemma utan tog en skvätt limejuice istället)
2 burkar skalade mandarinklyftor


Vispa grädden. Blanda osten, florsocker, vanilj och eventuellt rivet apelsinskal. Blanda ihop med grädden. Lägg på smeten på bottnen och låt vila i frysen en stund. Ta ut ur frysen och lägg på de avrunna madarinklyftorna.

Helt underbar och känns väldigt fräsch med madarinklyftorna på toppen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar